Rozpis:
Postup:
Čočku přebereme, propereme a namočíme na 1 - 2 hodiny do vlažné vody. Čočku vaříme v téže vodě ve které byla namočená. Množství vody má být cca stejné jako čočky. Vaříme nesolenou čočku do změknutí, pokud je potřeba ještě mírně podlijeme vodou. Cibuli nakrájíme na kostičky a restujeme na sádle nebo oleji ( 4 - 5 lžic), přidáme hladkou mouku a uděláme cibulovou jíšku. Do skoro uvařené čočky s nepatrným množstvím vody zamícháme cibulovou jíšku a povaříme. Hotovou čočku osolíme a dochutíme octem, pepřem, majoránkou a saturejkou a necháme chvilku na teplém místě proležet. Podáváme s okurkou, orestovanou cibulkou a párkem nebo vařeným vejcem, volským okem ( podle chuti).
Žádné komentáře:
Okomentovat