14 ledna 2011

Čočka na kyselo

Rozpis:
  • 400 g čočky
  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sádlo (olej
  • sůl, pepř, ocet
  • saturejka, majoránka
Postup:
Čočku přebereme, propereme a namočíme na 1 - 2 hodiny do vlažné vody. Čočku vaříme v téže vodě ve které byla namočená. Množství vody má být cca stejné jako čočky. Vaříme nesolenou čočku do změknutí, pokud je potřeba ještě mírně podlijeme vodou. Cibuli nakrájíme na kostičky a restujeme na sádle nebo oleji ( 4 - 5 lžic), přidáme hladkou mouku a uděláme cibulovou jíšku. Do skoro uvařené čočky s nepatrným množstvím vody zamícháme cibulovou jíšku a povaříme. Hotovou čočku osolíme a dochutíme octem, pepřem, majoránkou a saturejkou a necháme chvilku na teplém místě proležet.  Podáváme s okurkou, orestovanou cibulkou a párkem nebo vařeným vejcem, volským okem ( podle chuti).


Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání