29 prosince 2010

Bramborové buchty


Rozpis:
  • 400 g vařených brambor
  • 350 g polohrubé mouky
  • 30 g droždí
  • 50 g másla
  • 1 vejce
  • sůl
  • špetka cukru na kvásek
  • mouka na podsypání
  • 200 - 300 g mletého uzeného masa
Postup:
Uděláme kvásek z droždí, špetky cukru, dvou lžic vlažné vody a necháme ho vykynout. Do mísy dáme mouku, sůl, jemně nastrouhané brambory, vlažné rozehřáté máslo, vejce a přidáme zkynutý kvásek. Vypracujeme těsto a necháme zkynout. Těsto rozdělíme na 16 kousků, naplníme uzeným masem a zabalíme buchty. Dáme na plechy s pečícím papírem, potřeme olejem a necháme opět vykynout. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C dozlatova.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání