Rozpis:
- 500 g polohrubé mouky
- 80 ml oleje
- 1 - 2 žloutky
- 2 lžíce cukru
- cca 300 ml vlažného mléka
- 1/2 kostky droždí
- 1 lžička soli
1 vejce na potření
Postup:
Ze 100 ml vlažného mléka, lžíce cukru a droždí si uděláme kvásek. Do mísy prosijeme mouku, přidáme ostatní ingredience a zkynutý kvásek. Zaděláme těsto, které necháme zkynout. Zkynuté těsto na vále rozdělíme na 20 ks. Kousky rozválíme na obdélníčky, naplníme ořechovou nádivkou, zabalíme, zahneme do tvaru podkovy a dáme na plech s pečícím papírem opět zkynout. Před vložením do trouby potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při teplotě 180°C, 20 - 25 minut.
Ořechová nádivka zde
Žádné komentáře:
Okomentovat