14 listopadu 2010

Martinské podkovy

Rozpis:
  • 500 g polohrubé mouky
  • 80 ml oleje
  • 1 - 2 žloutky
  • 2 lžíce cukru
  • cca 300 ml vlažného mléka
  • 1/2 kostky droždí
  • 1 lžička soli
      1 vejce na potření

Postup:
Ze 100 ml vlažného mléka, lžíce cukru a droždí si uděláme kvásek. Do mísy prosijeme mouku, přidáme ostatní ingredience a zkynutý kvásek. Zaděláme těsto, které necháme zkynout. Zkynuté těsto na vále rozdělíme na 20 ks. Kousky rozválíme na obdélníčky, naplníme ořechovou nádivkou, zabalíme, zahneme do tvaru podkovy a dáme na plech s pečícím papírem opět zkynout. Před vložením do trouby potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při teplotě 180°C, 20 - 25 minut.
Ořechová nádivka zde

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání