15 října 2010

Variace na kremeše

Rozpis krém:
  • 1 l mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g másla
  • 100 g cukru
  • rum nebo rumové aroma
       1 balíček listového těsta


Postup:
Listové těsto rozdělíme na polovinu. Z obou dílů vyválíme plát, dáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem, propícháme vidličkou (aby se netvořily puchýře) a upečeme v dobře vyhřáté troubě.
Na krém si dáme do kastrolu cca mléko 2/3 mléka, máslo, cukry a občas než se začne vařit zamícháme. Ve zbytku mléka si rozmícháme pudinkový prášek a 2 mírně vrchovaté lžíce mouky. Vlijeme do vroucího mléka, mícháme a povaříme jako klasický pudink. Odstavíme z plotýnky přidáme rum nebo rumové aroma, zamícháme a rozetřeme na upečený plát. Druhým plátem přiklopíme. Necháme vychladnout, pocukrujeme nebo polijeme citronovou polevou. Řezy uchováváme v chladu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání