Rozpis:
- 400 - 450 g vařeného květáku
- 2 vejce
- 150 ml mléka
- 3 lžíce hladké mouky
- strouhanka cca 100 g
- koření Aztécký poklad nebo Vegeta
- sůl
strouhaný sýr
Postup:
Květák uvaříme do poloměkka a rozsekáme nahrubo. Přidáme vejce, mouku, mléko, strouhanku, okořeníme a popřípadě dosolíme. Uděláme vláčné těsto, lžící vykrajujeme a rukama dohladíme buchtičky. Vkládáme do vymazané zapékací misky. Potřeme máslem jako klasické buchty po stranách i na povrchu. Upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Přendáme na talíř a posypeme strouhaným sýrem. Také jsou dobré ještě posypat na másle osmaženou strouhankou. Podáváme se zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Z tohoto množství jsou cca 3 porce.
Žádné komentáře:
Okomentovat