12 října 2010

Květákové buchtičky


Rozpis:
  • 400 - 450 g vařeného květáku
  • 2 vejce
  • 150 ml mléka
  • 3 lžíce hladké mouky
  • strouhanka cca 100 g
  • koření Aztécký poklad nebo Vegeta
  • sůl
      strouhaný sýr


Postup:
Květák uvaříme do poloměkka a rozsekáme nahrubo. Přidáme vejce, mouku, mléko,  strouhanku, okořeníme a popřípadě dosolíme. Uděláme vláčné těsto, lžící vykrajujeme a rukama dohladíme buchtičky. Vkládáme do vymazané zapékací misky. Potřeme máslem jako klasické buchty po stranách i na povrchu. Upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Přendáme na talíř a posypeme strouhaným sýrem. Také jsou dobré ještě posypat na másle osmaženou strouhankou. Podáváme se zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Z tohoto množství jsou cca 3 porce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání