09 října 2010

Pruhovaná bábovka


Rozpis:
  • 200 g cukru moučky
  • 300 g polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • 100 ml oleje
  • 100 ml vlažné vody
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 prášku do pečiva
  • citronová kůra
  • 2 - 3 lžíce kakaa
  • 2 - 3 lžíce vody

Postup:
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Postupně vmícháme olej, vodu, mouku s vanilkovým cukrem, práškem do pečiva a citr. kůrou. Nakonec vmícháme sníh z bílků.Těsto rozdělíme na poloviny. Jeden díl necháme světlý a do druhého vmícháme kakao a vodu. Bábovkovou formu ( s uzavřeným středem) vymažeme máslem a vysypeme přesátou strouhankou. Přes střední hrot bábovky lijeme těsto cca po dvou lžících a střídáme světlé a tmavé. Takto postupujeme do vypotřebování těsta. Pečeme v mírně vyhřáté troubě (cca 160°C) cca 45 minut - zkusíme zapíchnutím špejle. Upečenou bábovku necháme vychladnout na mřížce.

2 komentáře:

  1. Bábovku som upiekla. Robila som podľa receptu, no musela som pridat ešte vodu aj olej lebo cesto bolo veľmi husté a nedalo by sa liať do formy. Inak chuti dobre.

    OdpovědětVymazat
  2. Dnes som upiekla zas, ale vajcia som vyslahala celé s cukrom. Nemusela som nič pridávať. Bábovka je výborná 👍👍

    OdpovědětVymazat

Přání