- 200 g cukru moučky
- 300 g polohrubé mouky
- 4 vejce
- 100 ml oleje
- 100 ml vlažné vody
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 prášku do pečiva
- citronová kůra
- 2 - 3 lžíce kakaa
- 2 - 3 lžíce vody
Postup:
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Postupně vmícháme olej, vodu, mouku s vanilkovým cukrem, práškem do pečiva a citr. kůrou. Nakonec vmícháme sníh z bílků.Těsto rozdělíme na poloviny. Jeden díl necháme světlý a do druhého vmícháme kakao a vodu. Bábovkovou formu ( s uzavřeným středem) vymažeme máslem a vysypeme přesátou strouhankou. Přes střední hrot bábovky lijeme těsto cca po dvou lžících a střídáme světlé a tmavé. Takto postupujeme do vypotřebování těsta. Pečeme v mírně vyhřáté troubě (cca 160°C) cca 45 minut - zkusíme zapíchnutím špejle. Upečenou bábovku necháme vychladnout na mřížce.
Bábovku som upiekla. Robila som podľa receptu, no musela som pridat ešte vodu aj olej lebo cesto bolo veľmi husté a nedalo by sa liať do formy. Inak chuti dobre.
OdpovědětVymazatDnes som upiekla zas, ale vajcia som vyslahala celé s cukrom. Nemusela som nič pridávať. Bábovka je výborná 👍👍
OdpovědětVymazat