Rozpis:
- 4 kuřecí prsíčka
- 200 g hub
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- sůl, kmín, pepř
- 1 vejce
Na obalení:
- hladká mouka
- strouhanka
- 1 vejce
- 2 lžíce mléka
- olej na smažení
Postup:
Očištěné, umyté a nakrájené houby (můžeme použít lesní nebo žampióny) vložíme do kastrolu, kde jsme osmahli do sklovita cibulku na oleji. Okořeníme, osolíme a podusíme s nepatrným množstvím vody. Do měkkých hub, ze kterých se vydusila voda, přidáme vejce a necháme spolu zhoustnout. Houby necháme vychladnout. Kuřecí prsíčka rozřízneme a naklepeme. Snažíme se udělat velký plátek, ale pozor na protržení. Plátek osolíme a opepříme, navrstvíme houby a překryjeme masem. Kapsu sepneme párátky, obalíme v trojobalu a zvolna usmažíme na oleji. Po usmažení odstraníme párátka a podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninou.
Žádné komentáře:
Okomentovat