06 října 2010

Kuřecí kapsa v trojobalu


Rozpis:
  • 4 kuřecí prsíčka
  • 200 g hub
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • sůl, kmín, pepř
  • 1 vejce
Na obalení:
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • olej na smažení
Postup:
Očištěné, umyté a nakrájené houby (můžeme použít lesní nebo žampióny) vložíme do kastrolu, kde jsme osmahli do sklovita cibulku na oleji. Okořeníme, osolíme a podusíme s nepatrným množstvím vody. Do měkkých hub, ze kterých se vydusila voda, přidáme vejce a necháme spolu zhoustnout. Houby necháme vychladnout. Kuřecí prsíčka rozřízneme a naklepeme. Snažíme se udělat velký plátek, ale pozor na protržení. Plátek osolíme a opepříme, navrstvíme houby a překryjeme masem. Kapsu sepneme párátky, obalíme v trojobalu a zvolna usmažíme na oleji. Po usmažení odstraníme párátka a podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání