23 října 2010

Pizza copánky

Rozpis:

  • listové těsto
  • 150 g jemného kečupu
  • 100 g ostrého kečupu
  • 150 g gothajského salámu
  • 150 g sýra cihly
  • čerstvé nebo sušené oregano
  • česnek, hrubá sůl
  • lněné a sezamové semínko
Postup:
Nastrouháme tvrdý sýr a gothaj na velkých okách struhadla.

Přidáme ostrý a jemný kečup, oregano a česnek podle chuti, lžíci sezamového a lněného semínka, popřípadě ještě dosolíme. Z listového těsta si vyválíme obdélník cca 3 mm silný. Polovinu potřeme náplní a druhou polovinou přikryjeme. Nakrájíme na cca 2 cm pruhy, které stočíme do copánků a položíme na plech s pečícím papírem. Potřeme vodou, posypeme semínky a hrubou solí. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání