23 října 2010

Jahodové řezy

Rozpis piškot:
  • 5 vajec
  • 200 g cukru
  • 200 g polohrubé mouky
  • 5 lžic oleje
  • 5 lžic vody
  • 1/2 prášku do pečiva
Krém:
  • 1 kg jahodového protlaku
  • 2 jahodové pudinky
  • cukr moučka
  • 600 g zakysané smetany
  • 6 plátků želatiny

       500 ml smetany ke šlehání
        2 ztužovače šlehačky


Postup:
Do ušlehaných žloutků s cukrem postupně zašleháme olej a vodu. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec opatrně sníh z bílků. Upečeme na vymazaném a vysypaném hlubokém plechu. Rozmačkané jahody ( dala jsem proslazené z mrazáku) dáme do kastrolu, dobře rozmícháme s pudinkovými prášky a uvaříme jako klasický pudink. Necháme vychladnout, zašleháme zakysanou smetanu a podle chuti dosladíme moučkovým cukrem. Plátky želatiny namočíme na 5 minut do studené vody, potom vymačkáme, v mističce přelijeme cca 4 lžícemi horké vody z varné konvice a promícháme do rozpuštění želatiny. Rozpuštěnou želatinu vmícháme do krému. Krém rozetřeme na studený piškot a vložíme přes noc do chladničky zatuhnout.
Druhý den potřeme šlehačkou ušlehanou se ztužovačem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání