Rozpis piškot:
- 5 vajec
- 200 g cukru
- 200 g polohrubé mouky
- 5 lžic oleje
- 5 lžic vody
- 1/2 prášku do pečiva
Krém:
- 1 kg jahodového protlaku
- 2 jahodové pudinky
- cukr moučka
- 600 g zakysané smetany
- 6 plátků želatiny
500 ml smetany ke šlehání
2 ztužovače šlehačky
Postup:
Do ušlehaných žloutků s cukrem postupně zašleháme olej a vodu. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec opatrně sníh z bílků. Upečeme na vymazaném a vysypaném hlubokém plechu. Rozmačkané jahody ( dala jsem proslazené z mrazáku) dáme do kastrolu, dobře rozmícháme s pudinkovými prášky a uvaříme jako klasický pudink. Necháme vychladnout, zašleháme zakysanou smetanu a podle chuti dosladíme moučkovým cukrem. Plátky želatiny namočíme na 5 minut do studené vody, potom vymačkáme, v mističce přelijeme cca 4 lžícemi horké vody z varné konvice a promícháme do rozpuštění želatiny. Rozpuštěnou želatinu vmícháme do krému. Krém rozetřeme na studený piškot a vložíme přes noc do chladničky zatuhnout.
Druhý den potřeme šlehačkou ušlehanou se ztužovačem.
Žádné komentáře:
Okomentovat