16 září 2010

Svěženkové řezy

Rozpis:

  • 3 vejce
  • 120 g cukru krupice
  • 120 g polohrubé mouky
  • 3 lžíce teplé vody
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • jahodový džem
  • 500 - 600 g punčoviny
  • 1 vanilkový pudink
  • cukr
  • 300 ml mléka
  • 400 - 500 ml smetany na šlehání
  • 2 ztužovače šlehačky
Postup:
Ušleháme žloutky s cukrem, přišleháme teplou vodu, přidáme na střídačku mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Vychladlý piškot přeřízneme napříč v polovině a slepíme jahodovým džemem.
Zbytky piškotu rozdrobíme (odkrojky po přípravě dortů),  můžeme přidat i rozlámané dětské piškoty, drobně sekané ořechy a podobně. Pokapeme rumem, spojíme krémem nebo máslem, přidáme jahodový džem a pokud je třeba dosladíme. Vytvoříme hmotu (punčovinu) řidší než na vosí hnízda a  tu natřeme na piškot.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme sladký pudink. Ušleháme šlehačku se ztužovačem a 1/4 ji zamícháme do vychladlého pudinku. Vzniklý krém natřeme na punčovinu. Na krém natřeme tenkou vrstvu šlehačky, naznačíme si jednotlivé kousky a zdobíme šlehačkou. Navrch můžeme posypat čokoládou. Nakrájíme po ztuhnutí v ledničce.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...