Rozpis:
3 vejce- 120 g cukru krupice
- 120 g polohrubé mouky
- 3 lžíce teplé vody
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- jahodový džem
- 500 - 600 g punčoviny
- 1 vanilkový pudink
- cukr
- 300 ml mléka
- 400 - 500 ml smetany na šlehání
- 2 ztužovače šlehačky
Postup:
Ušleháme žloutky s cukrem, přišleháme teplou vodu, přidáme na střídačku mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Vychladlý piškot přeřízneme napříč v polovině a slepíme jahodovým džemem.
Zbytky piškotu rozdrobíme (odkrojky po přípravě dortů), můžeme přidat i rozlámané dětské piškoty, drobně sekané ořechy a podobně. Pokapeme rumem, spojíme krémem nebo máslem, přidáme jahodový džem a pokud je třeba dosladíme. Vytvoříme hmotu (punčovinu) řidší než na vosí hnízda a tu natřeme na piškot.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme sladký pudink. Ušleháme šlehačku se ztužovačem a 1/4 ji zamícháme do vychladlého pudinku. Vzniklý krém natřeme na punčovinu. Na krém natřeme tenkou vrstvu šlehačky, naznačíme si jednotlivé kousky a zdobíme šlehačkou. Navrch můžeme posypat čokoládou. Nakrájíme po ztuhnutí v ledničce.
Žádné komentáře:
Okomentovat