22 září 2010

Květákové rizoletky

Rozpis:
  • 1 střední květák
    Květákové rizoletky
  • 20g sádla
  • 1 cibule
Omelety:
  • 100 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 250 ml mléka
  • sůl
Na obalení:
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • hladká mouka
Na smažení:
  • olej nebo tuk
Postup:
Opraný na růžičky rozebraný květák uvaříme doměkka. Na sádle osmahneme cibulku dosklovata. Přidáme okapaný uvařený květák, mačkadlem na brambory ho rozmačkáme nadrobno a chvilku podusíme. Z uvedených ingrediencí si uděláme palačinkové těsto. Usmažíme 8 palačinek, které naplníme vychladlým květákem a zabalíme. Palačinky obalíme v klasickém trojobalu a osmažíme na rozpáleném oleji. Podáváme se zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání