Rozpis:
- 1 střední květák
- 20g sádla
- 1 cibule
Omelety:
- 100 g hladké mouky
- 1 vejce
- 250 ml mléka
- sůl
Na obalení:
- 1 vejce
- strouhanka
- hladká mouka
Na smažení:
- olej nebo tuk
Postup:
Opraný na růžičky rozebraný květák uvaříme doměkka. Na sádle osmahneme cibulku dosklovata. Přidáme okapaný uvařený květák, mačkadlem na brambory ho rozmačkáme nadrobno a chvilku podusíme. Z uvedených ingrediencí si uděláme palačinkové těsto. Usmažíme 8 palačinek, které naplníme vychladlým květákem a zabalíme. Palačinky obalíme v klasickém trojobalu a osmažíme na rozpáleném oleji. Podáváme se zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat