29 září 2010

Segedínský guláš

Rozpis:
  • 750 g libového vepřového bůčku
  • 400 - 500g kysaného zelí
  • 2 cibule
  • sádlo
  • 3 lžičky sladké papriky
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička kmínu
  • sůl
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 kelímek smetany

Postup:
Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky, chvíli restujeme, přidáme koření a sůl. Koření necháme osmahnout a přilijeme vodu nebo vývar. Maso pozvolna vaříme do poloměkka, vmícháme pokrájené kysané zelí a vaříme. Když je maso měkké, zahustíme omáčku moukou rozmíchanou ve vodě a necháme provařit. Do hotové omáčky můžeme vmíchat kelímek smetany na vaření nebo zakysané smetany. Dochutíme a podáváme

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání