Rozpis:
- 750 g libového vepřového bůčku
- 400 - 500g kysaného zelí
- 2 cibule
- sádlo
- 3 lžičky sladké papriky
- 1/2 lžičky pepře
- 1 lžička kmínu
- sůl
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 kelímek smetany
Postup:
Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky, chvíli restujeme, přidáme koření a sůl. Koření necháme osmahnout a přilijeme vodu nebo vývar. Maso pozvolna vaříme do poloměkka, vmícháme pokrájené kysané zelí a vaříme. Když je maso měkké, zahustíme omáčku moukou rozmíchanou ve vodě a necháme provařit. Do hotové omáčky můžeme vmíchat kelímek smetany na vaření nebo zakysané smetany. Dochutíme a podáváme
Žádné komentáře:
Okomentovat