26 září 2010

Buchty švestáky

Rozpis:
  • 1 kg polohrubé mouky
  • 150 g cukru
  • 125 ml oleje
  • 2 žloutky
  • 1 kostka droždí
  • 500 - 600 ml mléka
  • 1 lžíce soli
  • citronová kůra
  • švestky
  • cukr se skořicí
  • máslo na potírání
Postup:
Z uvedených ingrediencí zaděláme hladké těsto a necháme na teplém místě vykynout.
Z vykynutého těsta nakrájíme čtverečky. Na těsto dáme cca 1/3 lžičky cukru se skořicí a omytou osušenou švestku. Zabalíme buchty, dáme na plech s pečícím papírem chvíli nakynout. Před vložením do trouby potřeme buchty vlažným máslem. Pečeme při teplotě 170°C dozlatava.  Buchty po vytažení z trouby potřeme znovu vlažným máslem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání