Rozpis:
- 1 kg polohrubé mouky
- 150 g cukru
- 125 ml oleje
- 2 žloutky
- 1 kostka droždí
- 500 - 600 ml mléka
- 1 lžíce soli
- citronová kůra
- švestky
- cukr se skořicí
- máslo na potírání
Postup:
Z uvedených ingrediencí zaděláme hladké těsto a necháme na teplém místě vykynout.
Z vykynutého těsta nakrájíme čtverečky. Na těsto dáme cca 1/3 lžičky cukru se skořicí a omytou osušenou švestku. Zabalíme buchty, dáme na plech s pečícím papírem chvíli nakynout. Před vložením do trouby potřeme buchty vlažným máslem. Pečeme při teplotě 170°C dozlatava. Buchty po vytažení z trouby potřeme znovu vlažným máslem.
Žádné komentáře:
Okomentovat