15 července 2010

Želvičky z mletého masa


Rozpis:
  • 500g mletého masa (směs)
  • vejce, cibule, česnek
  • sůl, kmín, majoránka
  • strouhanka
  • anglická slanina
  • kratší tenké párky 

Postup:
Uděláme si klasickou sekanou. Nejprve si vytvoříme ze sekané tělíčka želv, trošku menší než dlaň. Dlouhé plátky anglické sekané (široké podélně rozkrojíme na polovinu) spleteme jako košík. Sekanou do slaniny zabalíme, konce zasuneme dospodu. Dobře uhladíme, nejlépe mírně navlhčenou rukou. Párky rozkrojíme na asi 3 cm dlouhé kousky. Na hlavu a ocásek použijeme celé, pouze nakrojíme tlamičku. Na nožičky rozkrojíme v polovině a mírně nakrojíme konce na dotvarování ( pozor dost se rozevřou). Želvičky upečeme mírně podlité dozlatava.
Inspirace: www. toprecepty.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání