12 července 2010

Žampionová omáčka s těstovinami



Rozpis:
  • 200 g žampionů
  • 100 g smetanového taveného sýra
  • 1 zeleninový bujón
  • 100 ml vody
  • 250 ml mléka
  • cibule
  • 2 lžíce pikantního kečupu
  • hladká mouka
  • 2 lžíce oleje

Postup:
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme žampiony nakrájené na plátky a vše osmahneme. Přilijeme vodu, vložíme kostku zeleninového bujonu a chvílí povaříme. Vmícháme tavený sýr a mléko. Omáčku mícháme do rozvaření sýra, pokud je řídká přidáme necelou lžičku hladké mouky rozmíchané v trošce vody a povaříme. Nakonec přidáme dvě lžíce ostrého kečupu a pokud byl méně slaný sýr dosolíme. Podáváme s těstovinami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání