- 200 g žampionů
- 100 g smetanového taveného sýra
- 1 zeleninový bujón
- 100 ml vody
- 250 ml mléka
- cibule
- 2 lžíce pikantního kečupu
- hladká mouka
- 2 lžíce oleje
Postup:
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme žampiony nakrájené na plátky a vše osmahneme. Přilijeme vodu, vložíme kostku zeleninového bujonu a chvílí povaříme. Vmícháme tavený sýr a mléko. Omáčku mícháme do rozvaření sýra, pokud je řídká přidáme necelou lžičku hladké mouky rozmíchané v trošce vody a povaříme. Nakonec přidáme dvě lžíce ostrého kečupu a pokud byl méně slaný sýr dosolíme. Podáváme s těstovinami.
Žádné komentáře:
Okomentovat