02 července 2010

Vepřové maso v kedlubnech a mrkvi

Rozpis:

  • 500 g vepřového plecka
  • 1 velká cibule
  • 50 g másla
  • 300 g mrkve
  • 300 g kedlubnů
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř
Postup:
 Do kastrolu dáme polovinu másla, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme plecko nakrájené na kostky a orestujeme. Osolíme, opepříme, zalijeme cca 250 ml horké vody a dusíme do měkka ( třeba v papiňáku). Mrkev nakrájíme na kolečka a kedlubny na kostky - snažíme se o stejně silné plátky. Do kastrolu dáme druhou polovinu másla a mrkev s kedlubny na něm restujeme dozlatova. Osolíme, opepříme a opečenou zeleninu zaprášíme dvěma rovnými lžícemi hladké mouky, necháme opět zezlátnout. Zalijeme teplou vodou a dusíme za občasného zamíchání doměkka. Přidáme měkké maso, necháme spolu cca 5 minut povařit, případně dochutíme a podáváme. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání