Rozpis:
- 600 g strouhaných syrových brambor
- 150 ml horkého mléka
- 3 vrchovaté lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- 3 velké stroužky česneku
- 1 vrchovatá lžička majoránky
- sůl, pepř
- olej na smažení
Špenát:
- 300 g mraženého listového špenátu
- 2 lžíce oleje
- 1 vejce
- 1 malá cibule
- 3 menší stroužky česneku
- sůl
Kuřecí maso:
- 400 g kuřecích prsou
- 2 lžíce oleje
- 150 g pórku
- koření Zlaté kuře nebo grilovací
Postup:
Nejprve si uděláme kuřecí maso. Drobně nakrájená kuřecí prsa naložíme cca do dvou lžic oleje a koření alespoň na hodinu. Odleželé maso orestujeme na pánvi, přidáme pórek a ten také zarestujeme, nepatrně podlijeme a dusíme do rozdušení pórku. Nakonec musí být pouze maso s pórkem. Z uvedených ingrediencí si připravíme klasickým způsobem bramborák. Smažíme malé bramboráčky na lívanečníku. Špenát si také upravíme obvyklým způsobem. Do bramboráčku a špenátu dávám česneku trochu méně něž obvykle, aby se netříštily chutě. Na talíř dáme bramboráčky, na ně špenát a navrch maso. Můžeme posypat strouhaným sýrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat