06 července 2010

Pohanková nastavovaná kaše


Rozpis:
  • 250 ml pohankové lámanky
  • 3 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • sůl, majoránka, česnek
  • 350 ml vody
  • 400 g brambor
  • mléko

Postup:
Pohankovou lámanku přebereme, propereme na cedníku a krátce orestujeme na oleji s osmahnutou cibulkou. Zalijeme 350ml vody, osolíme a pod pokličkou cca 2 minuty povaříme. Stáhneme z plotýnky a necháme 20 - 25 minut "dojít". Z brambor si uděláme obvyklým způsobem bramborovou kaši.  Pohanku smícháme s bramborovou kaší, ochutíme majoránkou, lisovaným česnekem a podle potřeby dosolíme. Podáváme s osmaženou cibulkou a uzeninou nebo uzeným masem.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání