06 července 2010

Mlsná buchta


Rozpis:
  • 200 g hladké mouky
  • 300 g cukru
  • 100 ml oleje
  • 100 ml vody
  • 4 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 kakaové pudinky
  • 1 lžička kakaa
  • 750 ml mléka
  • 2 zakysané smetany
  • 3 lžíce svařeného Salka

Postup:
Šleháme žloutky, cukr (150 g), olej a postupně vešleháme vlažnou vodu. Do ušlehaného vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný hluboký plech. Uvařený pudink z mléka, pudinkových prášků, kakaa a druhé poloviny cukru lijeme (lžící) na syrové těsto. Dáme péct do trouby vyhřáté na 200°C. Zakysanou smetanu smícháme se salkem a polijeme touto směsí upečenou teplou buchtu. Dozdobíme a necháme vychladnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání