Rozpis:
- 500 g mletého masa
- 1 vejce
- 1 cibule
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- 3 lžíce strouhanky
- sůl, pepř, česnek
- strouhanka na obalení
- olej na smažení
Rajská omáčka:
- 2 cibule
- 2 rajské protlaky ( po 140 g)
- 3 lžíce oleje nebo sádla
- 1 lžička tymiánu, špetka skořice
- 3 střední bobkové listy, sůl
- 4 kuličky nového koření, cukr
- 6 kuliček pepře, 2 hřebíčky
- masový vývar nebo kostka masoxu
Postup:
Na tuku orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme koření a necháme také malou chvilku orestovat. Přidáme rajský protlak, sůl a po chvilce zalijeme vývarem. Vaříme cca 30 minut a přecedíme. Omáčku zahustíme trochou mouky rozmíchané ve studené vodě. Povaříme, osladíme a dochutíme. Na masové kuličky smícháme všechny ingredience, dobře propracujeme a tvoříme kuličky, které obalujeme ve strouhance. Smažíme ve friťáku nebo na pánvi s olejem.
Podáváme s těstovinami.
Žádné komentáře:
Okomentovat