Rozpis:
- 400 g mletého masa
- 1 malá cibule
- 1 vejce
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce strouhanky
- sůl, pepř
- 1 zeleninové lečo 720 ml
- 1 zelenina Bonduelle Mexiko 420 g
- kečup
- 10 plátků lasagní
- 100 g plátkového sýra
- 100 - 150 g plátkové slaniny
- 100 g strouhaného sýra na posypání
- 1 lžíce sádla na vymazání zapékací misky
Postup:
Do mletého masa zamícháme drobně pokrájenou cibulí, lisovaný česnek, vejce, strouhanku, sůl a pepř.
Zeleninu smícháme s lečem a kečupem a dáme polovinu do sádlem vymazané zapékací misky. Do pekáče rozložíme lasagně a přelijeme je vařící vodou. Občas s nimi opatrně zamícháme, aby se neslepily a necháme je změknout. Na každý plátek lasagně položíme slaninu, plátkový sýr, rozložíme ochucené maso a svineme do ruličky. Rolky rozložíme do zapékací misky a rozprostřeme navrch i mezi ně zbytek leča se zeleninou. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme cca 25 minut a chvíli před koncem pečení posypeme strouhaným sýrem.
Recept je opsaný z ekucharky a máme ho v oblibě.
Žádné komentáře:
Okomentovat