- 400 g mleté vepřové plece
- 1 strouhaná cibule
- 2 vařené brambory
- pepř, sůl
- koření garam masala
- 1 vejce
- mléko (cca 10 lžic)
- 50 g másla
- 400 g mražené zeleniny
- 2 -3 lžíce sojové omáčky
- 2 - 3 lžíce omáčky PAD THAI
- chilli omáčka
- solamyl na zahuštění omáčky
Postup:
Mleté plecko smícháme s nastrouhanou cibulí, vejcem a nastrouhanými bramborami. Okořeníme pepřem, garam masalou, osolíme a dobře promícháme s mlékem. Ze směsi děláme kuličky cca 3 cm velké a smažíme v horkém oleji. Opečené kuličky necháme na sítu nebo na ubrousku okapat a uložíme na teple. V kastrolu rozpustíme máslo, vložíme zeleninu ( dala jsem zeleninu Italiensche art - zakoupenou v Lidlu, obsahuje také žampiony) a orestujeme. Přilijeme cca hrneček vody a sojovou omáčku, sladkou omáčku pad thai, chilli omáčku. Zahustíme lžičkou škrobu rozmíchaným v trošce vody a chvilku povaříme. Zelenina musí zůstat křupavá. V případě potřeby dosolíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat