26 května 2010

Masové kuličky s pikantní zeleninou


Rozpis:
  • 400 g mleté vepřové plece
  • 1 strouhaná cibule
  • 2 vařené brambory
  • pepř, sůl
  • koření garam masala
  • 1 vejce
  • mléko (cca 10 lžic)
  • 50 g másla
  • 400 g mražené zeleniny
  • 2 -3 lžíce sojové omáčky
  • 2 - 3 lžíce omáčky PAD THAI
  • chilli omáčka
  • solamyl na zahuštění omáčky

Postup:
Mleté plecko smícháme s nastrouhanou cibulí, vejcem a nastrouhanými bramborami. Okořeníme pepřem, garam masalou, osolíme a dobře promícháme s mlékem. Ze směsi děláme kuličky cca 3 cm velké a smažíme v horkém oleji. Opečené kuličky necháme na sítu nebo na ubrousku okapat a uložíme na teple. V kastrolu rozpustíme máslo, vložíme zeleninu ( dala jsem zeleninu Italiensche art - zakoupenou v Lidlu, obsahuje také žampiony) a orestujeme. Přilijeme cca hrneček vody a sojovou omáčku, sladkou omáčku pad thai, chilli omáčku. Zahustíme lžičkou škrobu rozmíchaným v trošce vody a chvilku povaříme. Zelenina musí zůstat křupavá. V případě potřeby dosolíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání