20 května 2010

Kuřecí kapsa

Rozpis
  • 4 kuřecí prsní řízky
  • 4 plátky libové slaniny
  • 1 hermelín
  • listový špenát
  • sůl, pepř
  • hladká mouka
  • strouhanka
  •  2 vejce
  • olej na smažení

Postup:
Kuřecí prsa rozkrojíme na větší plát a naklepeme. Maso osolíme a opepříme. Listy špenátu dáme do misky, přelijeme vařící vodou a ihned vyklopíme na cedník a přelijeme studenou vodou. Okapané listy rozložíme na plátky masa (cca 5 listů na jeden plátek - podle velikosti listů). Na špenát dáme plátek slaniny nebo šunky a přidáme ještě hranolek hermelínu . Plátek přeložíme, spíchneme párátky a obalíme v trojobalu. Pomalu smažíme na oleji, aby se kapsa dobře propekla a můžeme ještě dát do trouby při teplotě 100°C nechat chvilku "dojít". Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovou přílohou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Briošky s čokoládou

  Rozpis: 500 g hladké mouky 80 g cukru krupice 80 g másla 2 vejce 250 ml vlažného mléka 20 g droždí 3/4 lžičky soli 80 g Čokofloků žloutek ...