17 května 2010

Květákové lívance

Květákové lívance

Rozpis:
  • 2 hrnky (1/4 l) vařeného květáku
  • 250ml vlažného mléka
  • 2 žloutky
  • 20 g droždí
  • 6 lžic hladké mouky
  • 2 lžíce drobně krájené slaniny
  • lžička soli
  • olej na pečení

Postup:
Trošku mléka odlijeme do hrnečku a uděláme kvásek. Slaninu rozškvaříme do sklovita a necháme vychladnout. Uvařený květák rozmačkáme, dáme do mísy a  přimícháváme mléko, žloutky, sůl, mouku, slaninu a nakonec zkynutý kvásek. Dobře promícháme a necháme vykynout. Ze zkynutého těsta smažíme na oleji malé lívanečky. Podáváme se zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Z tohoto množství jsou asi 3 porce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání