Rozpis:
- 6 vajec
- 140 g cukru moučky
- 60 g hladké mouky
- 20 g kakaa
- špetka soli
Náplň:
- 250 g zakysané smetany
- 200 ml šlehačky
- 20-30 g moučkového cukru
- 1 želatinový ztužovač za studena
Postup:
Celá vejce ušleháme s moučkovým cukrem a malou špetkou soli do husta. Přišleháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto rozprostřeme na plech s mírně pomaštěným pečícím papírem a při teplotě 190°C upečeme.
Na krém ušleháme šlehačku, zakysanku smícháme s cukrem a vše vmícháme do misky s želatinovým ztužovačem připraveným podle návodu na sáčku. Krém natřeme na vychladlý piškot, část krému si necháme na potření vrchu rolády. Plát zarolujeme, potřeme roládu na povrchu a dáme do chladničky cca na hodinu vychladit.
Žádné komentáře:
Okomentovat