18 května 2010

Jemná kakaová roláda

Rozpis:
  • 6 vajec
  • 140 g cukru moučky
  • 60 g hladké mouky
  • 20 g kakaa
  • špetka soli
Náplň:
  • 250 g zakysané smetany
  • 200 ml šlehačky
  • 20-30 g moučkového cukru
  • 1 želatinový ztužovač za studena

Postup:
Celá vejce ušleháme s moučkovým cukrem a malou špetkou soli do husta. Přišleháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto rozprostřeme na plech s mírně pomaštěným pečícím papírem a při teplotě 190°C upečeme.
Na krém ušleháme šlehačku, zakysanku smícháme s cukrem a vše vmícháme do misky s želatinovým ztužovačem připraveným podle návodu na sáčku. Krém natřeme na vychladlý piškot, část krému si necháme na potření vrchu rolády. Plát zarolujeme, potřeme roládu na povrchu a dáme do chladničky cca na hodinu vychladit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání