Rozpis:
- 6 vajec vařených natvrdo
Nálev:
- 250 ml octa
- 250 ml vody
- 1 lžička cukru
- 1 červená řepa
- 1 červená cibule
- 1 bobkový list
- špetka soli
Náplň:
- 2 lžíce majonézy
- 1/2 lžíce kremžské hořčice
- 1/4 lžičky mletého římského kmínu
- 1/2 lžíce čerstvého koriandru nebo petrželky
- sůl, pepř
Postup:
Suroviny na nálev svaříme 20 minut a necháme vychladnout. Po vychlazení přelijeme nálevem natvrdo vařená oloupaná vejce a necháme 20 minut barvit. Vejce rozpůlíme a vyndáme žloutky, které rozmačkáme vidličkou a přidáme do rozmíchaných ostatních ingrediencí. Náplň utřeme a plníme do vydlabaných bílků. Do obarvených bílků můžeme udělat náplň podle vlastní fantazie.
Žádné komentáře:
Okomentovat