21 března 2010

Máslová bábovka



Rozpis:
  • 400 g polohrubé mouky
  • 300 g cukru
  • 250 g másla ( Hery)
  • 8 vajec
  • 1 prášek do pečiva
  • šťávu a kůru z 1/2 citronu
  • mléko 100- 150 ml
  • kakao

Postup:

Utřeme cukr, žloutky a máslo do pěny. Přidáme citrónovou šťávu a kůru, mléko (množství podle velikosti vajec), mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Do vymazané a přesátou strouhankou vysypané formy dáme 2/3 těsta, zbytek obarvíme lžící kakaa, dáme na světlé těsto a pomocí vidličky uděláme mramorování. Pečeme při teplotě 170°C asi 45 minut - 1 hodinu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...