Rozpis:
- 300 g kuřecích prsíček
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce ostrého kečupu
- 1 lžíce světlé sojové omáčky
- pikantní koření (Adamova žebra)
- 30 g strouhaného sýra
- brokolice
- brambory
Postup:
Smícháme lisovaný česnek, olej, kečup, sojovou omáčku a koření (podle chuti). Touto směsí potřeme naklepané kuřecí řízky a necháme alespoň hodinu proležet. Oloupeme brambory a necháme je v osolené vodě asi 20 minut. Brokolici rozdělíme na růžičky. Do parního hrnce dáme na spodní rošt brambory, na prostřední rošt brokolici a nahoru dáme proleželé maso. Parní hrnec nastavíme na 20 minut a paříme. Potom maso posypeme strouhaným sýrem a zapneme hrnec na dalších 10 minut. Podáváme s tatarskou omáčkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat