11 března 2010

Pikantní kuřecí prsa


Rozpis:
  • 300 g kuřecích prsíček
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce ostrého kečupu
  • 1 lžíce světlé sojové omáčky
  • pikantní koření (Adamova žebra)
  • 30 g strouhaného sýra
  • brokolice
  • brambory
Postup:
Smícháme lisovaný česnek, olej, kečup, sojovou omáčku a koření (podle chuti). Touto směsí potřeme naklepané kuřecí řízky a necháme alespoň hodinu proležet. Oloupeme brambory a necháme je v osolené vodě asi 20 minut. Brokolici rozdělíme na růžičky. Do parního hrnce dáme na spodní rošt brambory, na prostřední rošt brokolici a nahoru dáme proleželé maso. Parní hrnec nastavíme na 20 minut a paříme. Potom maso posypeme strouhaným sýrem a zapneme hrnec na dalších 10 minut. Podáváme s tatarskou omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání