Rozpis:
- 600 g masa
- 250 g kořenové zeleniny
- 200 g hlávkového zelí
- 200 g červené řepy (sterilované)
- 1 velká cibule
- 2 velké brambory
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 50 g sádla
- sůl, pepř, bobkový list
- 1,5 - 2 litry vody
- zakysaná smetana
Postup:
Vepřové nebo hovězí maso uvaříme v polovině vody (osolené) v tlakovém hrnci. Zeleninu a cibuli nakrájíme na nudličky, orestujeme na sádle, přidáme protlak a zalijeme druhou polovinou vody. Vložíme nakrájené brambory, hrubě krájené zelí, sůl, pepř, bobkový list, a vaříme do měkka. Uvařené maso necháme zchladnout, nakrájíme a přidáme s vývarem k zelenině. Přidáme sterilovanou červenou řepu s nálevem (dávám doma zavařenou, do polévky proto nepřidávám ocet ani cukr). Necháme chvíli provařit a podáváme. Na talíři ozdobíme vrchovatou lžící zakysané smetany anebo smetanu dáme na stůl a každý si přidá podle chuti.
Žádné komentáře:
Okomentovat