12 března 2010

Boršč


Rozpis:
  • 600 g masa
  • 250 g kořenové zeleniny
  • 200 g hlávkového zelí
  • 200 g červené řepy (sterilované)
  • 1 velká cibule
  • 2 velké brambory
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 50 g sádla
  • sůl, pepř, bobkový list
  • 1,5 - 2 litry vody
  • zakysaná smetana

Postup:
Vepřové nebo hovězí maso uvaříme v polovině vody (osolené) v tlakovém hrnci. Zeleninu a cibuli nakrájíme na nudličky, orestujeme na sádle, přidáme protlak a zalijeme druhou polovinou vody. Vložíme nakrájené brambory, hrubě krájené zelí, sůl, pepř, bobkový list, a vaříme do měkka. Uvařené maso necháme zchladnout, nakrájíme a přidáme s vývarem k zelenině. Přidáme sterilovanou červenou řepu s nálevem (dávám doma zavařenou, do polévky proto nepřidávám ocet ani cukr). Necháme chvíli provařit a podáváme. Na talíři ozdobíme vrchovatou lžící zakysané smetany anebo smetanu dáme na stůl a každý si přidá podle chuti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání