Rozpis těsto:
- 4 vejce
- 250 g cukru
- 7 lžic oleje
- 7 lžic vody
- 250 g hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
Jogurtový krém:
- 500 g smetanového jogurtu
- 500 ml smetany ke šlehání
- 1 vanilkový cukr
- 1,5 želatinového ztužovače
Postup:
Žloutky s cukrem šleháme, postupně přidáme olej a vodu. Do ušlehaného vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Pečeme na vymazaném a vysypaném hlubokém plechu
( pekáči 32 x 42 cm) při 180°C. Po upečení a mírném zchladnutí dáme na mřížku vychladnout.
Na krém ušleháme šlehačku a do jogurtu vmícháme vanilkový cukr. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na sáčku a vmícháme ostatní ingredience. Krém ihned rozetřeme na vychladlý piškot, který máme po vychladnutí vložen zpět do pekáče. Navrch můžeme dát ovoce a přelít želatinou nebo posypat kakaem, zdobit čokoládou a pod.
Žádné komentáře:
Okomentovat