27 března 2010

Brněnský rozlet po Kolínsku


Rozpis
  • 600 g libové vepřové plece
  • 3 velké cibule
  • 1 sklenička zeleniny na bramborový salát
  • 4 vejce natvrdo
  • 150 - 220 g kabanosu
  • 3 lžíce hot kečupu
  • 4 - 5 lžic dijonské hořčice
  • 300 ml mléka
  • sůl, pepř, mletý kmín
  • mouka na zahuštění
  • 1 - 2 lžičky chilli omáčky
  • 4 lžíce oleje

Postup:
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky, mletý kmín, pepř, kečup, hořčici a opět chvilku osmahneme. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka. V hrníčku rozmícháme trochu mouky s vodou a zahustíme omáčku, přilijeme mléko a popřípadě přidáme vodu. Do omáčky vložíme nakrájený kabanos, zeleninovou směs i s lákem a chvilku provaříme. Dochutíme, máme-li rádi ostřejší, přidáme chilli omáčku. Na talíři posypeme nakrájenými vejci. Podáváme s knedlíky, těstovinami nebo rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání