30 března 2010

Bramborové zelníky

Rozpis těsto:
Bramborové zelníky
  • 300 g vařených brambor
  • 500 g polohrubé mouky
  • 5 vajec
  • 1/2 prášku do pečiva
  • sůl

Náplň:
  • 500 g kysaného zelí
  • 300 g anglické slaniny
  • 200 g cibule
  • cukr

Postup:

Slaninu nakrájíme na kostičky, na pánvi ji orestujeme, přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka a osmahneme ji do měkka. Zelí podusíme a přidáme ke slanině s cibulí. Zelí musí mít vydušenou všechnu šťávu a pokud je hodně kyselé, přidáme lžičku cukru. Náplň necháme vychladnout. Nastrouháme vařené brambory, přidáme další ingredience a zaděláme těsto.  Propracované těsto rozválíme na plát cca 0,5 cm silný, rozdělíme na 12 kusů a naplníme zelnou náplní. Zelníky dáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozehřátým sádlem (olejem) a pečeme v troubě 180°C 15 - 20 minut. Upečené opět mírně potřeme. Můžeme podávat teplé i studené.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání