11 února 2010

Tunel se šlehačkovým krémem

Rozpis:
  • 3 vejce
  • 3 lžíce cukru moučky
  • 3 lžíce polohrubé mouky
Krém:
  • 250 ml šlehačky
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • cukr moučka (podle chuti)
  • želatinový ztužovač za studena
ovoce (jahody, meruňkový kompot, kiwi...)
čokoládová poleva

Postup:
Žloutky s cukrem vyšleháme, přimícháme mouku a nakonec sníh z bílků. Rozetřeme na mírně pomaštěný pečící papír velikosti asi 27 x27 cm. Upečeme v troubě vyhřáté na 170°C. Z vychladlého piškotu si vykrojíme pláty 15 x 25 a 10 x 25 cm. Větším plátem si vyložíme formu hřbetu, připravíme si krém a ovoce (s krémem je potřeba pracovat rychle). Na krém si ušleháme šlehačku, přimícháme cukr, zakysanku a vmícháme do ztužovače připraveného podle návodu výrobce. Do vyložené formy si dáme polovinu krému, rozložíme ovoce, zakryjeme druhou polovinou krému, přiklopíme menším pruhem piškotu, přikryjeme folií, zatížíme a dáme ztuhnout (nejlépe od večera do rána). Ztuhlý tunel ořízneme z krátké strany formy nožem a vyklopíme. Polijeme čokoládovou polevou a dozdobíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání