Rozpis:
- 800 g masa
- 500 g cibule
- 2 lžíce sádla
- 400 ml piva 10°
- 200g papriky dvou barev
- 2 střední kyselé okurky
- gulášové koření
- oregano, sůl
- strouhaný tvrdý chléb
- kečup, česnek
- tabasco, worčestr
Postup:
Maso nakrájíme na kostky, orestujeme na sádle, přidáme cibuli nakrájenou na kostičky a restujeme. Do opečeného základu přidáme gulášové koření, oregáno a podle potřeby dosolíme. Zalijeme 200 ml piva a podle potřeby vodou. Dusíme do poloměkka, přidáme strouhaný tvrdý chléb a dále dusíme. Když je maso téměř měkké přidáme drobně nakrájené papriky a okurky, česnek, kečup, worčestr, tabasko a zalijeme zbytkem piva. Ingredience dáváme podle chuti, guláš má být ostrý, ale ne pálivý. Chvíli dodusíme a podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat