11 února 2010

Tunel s tvarohovým krémem



Rozpis:
  • 3 vejce
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 1,5 lžíce kakaa

Krém:
  • 150 g másla
  • 200 g tvarohu
  • cukr moučka (podle chuti)
ovoce
čokoládová poleva


Postup:
Ušleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou s kakaem, nakonec vmícháme sníh z bílků. Rozetřeme na mírně pomaštěný pečící papír o rozměrech asi 27 x 27 cm. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 10 minut. Na krém si ušleháme změklé máslo s cukrem a tvarohem. Z vychladlého plátu si nakrájíme pruhy 15 x 25 a 10 x 25 cm. Větší pruh vložíme do formy hřbetu, dáme polovinu náplně a ovoce ( banán, kiwi, jahody, meruňkový kompot....). Přidáme druhou polovinu náplně a přiklopíme piškotem. Přikryjeme pruhem folie, zatížíme a necháme ztuhnout. Ztuhlý tunel ořízneme z krátké strany nožem podle formy a vyklopíme. Polijeme čokoládovou polevou a můžeme pro ozdobu trochu posypat kokosem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání