26 února 2010

Plněné salámové kapsy



Rozpis:
  • 4 kolečka gothaje asi 1,5 cm silná
  • 2 plátky sýra
  • 2 stroužky česneku
  • 40 g cibule
  • 40 g oliv
  • dijonská hořčice
  • ostrý kečup
  • 2 vejce
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • olej na smažení

Postup:
Do koleček gothajského salámu ( se slupkou 1,5 cm silná) prořízneme kapsu. Nesmíme doříznout až do okraje. Z vnitřní jedné strany kapsu vymažeme hořčicí, z druhé ostrým kečupem a přiložíme k sobě, promazáváme jenom trošku. Smícháme pokrájené olivy, cibuli a prolisovaný česnek. Plátkový sýr si překrojíme na polovinu. Do salámové kapsy dáme půl plátku sýra přeloženého na polovinu a dovnitř dáme směs oliv česneku a cibule. Ze salámu opatrně odstraníme slupku. Kapsu spíchneme párátky a obalíme v trojobalu - ve vajíčku a strouhance obalíme 2x. Obalený salám usmažíme na oleji, vytáhneme párátka a podáváme s různě upravenými bramborami

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání