Rozpis:
- 4 kolečka gothaje asi 1,5 cm silná
- 2 plátky sýra
- 2 stroužky česneku
- 40 g cibule
- 40 g oliv
- dijonská hořčice
- ostrý kečup
- 2 vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- olej na smažení
Postup:
Do koleček gothajského salámu ( se slupkou 1,5 cm silná) prořízneme kapsu. Nesmíme doříznout až do okraje. Z vnitřní jedné strany kapsu vymažeme hořčicí, z druhé ostrým kečupem a přiložíme k sobě, promazáváme jenom trošku. Smícháme pokrájené olivy, cibuli a prolisovaný česnek. Plátkový sýr si překrojíme na polovinu. Do salámové kapsy dáme půl plátku sýra přeloženého na polovinu a dovnitř dáme směs oliv česneku a cibule. Ze salámu opatrně odstraníme slupku. Kapsu spíchneme párátky a obalíme v trojobalu - ve vajíčku a strouhance obalíme 2x. Obalený salám usmažíme na oleji, vytáhneme párátka a podáváme s různě upravenými bramborami
Žádné komentáře:
Okomentovat