27 února 2010

Domácí sekaná


Rozpis:
  • 1.15 kg mletéto masa
  • 150 g uzeného bůčku
  • 180 g cibule
  • 4 vejce
  • strouhanka
  • česnek, pepř
  • mletý kmín, sůl
  • majoránka

Postup:
Vepřový libový bok nebo plecko a libové hovězí maso nameleme spolu s cibulí a uzeným masem. Mleté maso vložíme do mísy a přidáme vejce, strouhanku (dala jsem 150 g - vepřové bylo libová plec), lisovaný česnek, pepř, mletý kmín, majoránku a sůl. Dobře promícháme. Nerada chutnám syrové maso, dám si malého kastrolku olej a udělám malý zkušební karbanátek. Když je třeba sekanou dochutím. Sekané dělám větší množství a dávám si ji do mrazáku do krabiček od půlkilové Flory. Je to množství na 4 karbanátky a mám sekanou hotovou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání