24 února 2010

Kuřecí závitky na kaparech

Rozpis:
  • 4 kuřecí řízky
  • 4 plátky moravského uzeného masa
  • 2 vařená vejce
  • hermelín
  • 1/2 velké cibule
  • pepř, sůl
  • dijonská hořčice
  • 4 lžíce omáčky PAD THAJ
  • 50 g másla
  • 2 lžíce oleje
  • 3 lžíce kaparů
  • 2 lžíce světlé sójové omáčky
  • škrob solamyl

Postup:
Kuřecí prsa naklepeme do větších plátků, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek masa rozprostřeme moravské maso nebo šunku. Na polovinu plátku dáme podélně ukrojený plátek z cibule, hermelínu a polovinu vejce. Přikryjeme druhou polovinou plátku a zajistíme kovovými jehlami nebo párátky. Na rozehřátou pánev dáme máslo s olejem a závitky opečeme dozlatova. Podlijeme mírně vodou, přidáme sladkou omáčku PAD THAJ (koupeno ve vietnamské prodejně), sójovou omáčku a trochu pokrájené kapary. Dusíme asi 20 minut pod pokličkou, závitky obracíme a podle potřeby ještě trošku podléváme. Hotové závitky vyjmeme a dáme na teplé místo. Šťávu podle potřeby zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě, chvíli povaříme, dochutíme a podáváme. Přílohou mohou být brambory, rýže, těstoviny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání