Rozpis:
- 4 kuřecí řízky
- 4 plátky moravského uzeného masa
- 2 vařená vejce
- hermelín
- 1/2 velké cibule
- pepř, sůl
- dijonská hořčice
- 4 lžíce omáčky PAD THAJ
- 50 g másla
- 2 lžíce oleje
- 3 lžíce kaparů
- 2 lžíce světlé sójové omáčky
- škrob solamyl
Postup:
Kuřecí prsa naklepeme do větších plátků, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek masa rozprostřeme moravské maso nebo šunku. Na polovinu plátku dáme podélně ukrojený plátek z cibule, hermelínu a polovinu vejce. Přikryjeme druhou polovinou plátku a zajistíme kovovými jehlami nebo párátky. Na rozehřátou pánev dáme máslo s olejem a závitky opečeme dozlatova. Podlijeme mírně vodou, přidáme sladkou omáčku PAD THAJ (koupeno ve vietnamské prodejně), sójovou omáčku a trochu pokrájené kapary. Dusíme asi 20 minut pod pokličkou, závitky obracíme a podle potřeby ještě trošku podléváme. Hotové závitky vyjmeme a dáme na teplé místo. Šťávu podle potřeby zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě, chvíli povaříme, dochutíme a podáváme. Přílohou mohou být brambory, rýže, těstoviny.
Žádné komentáře:
Okomentovat