- 300 g vařené brokolice
- 100 g ovesných vloček
- 100 g libové anglické slaniny
- 1 vejce
- 1 cibule (cca 100 g)
- 2 stroužky česneku
- muškátový květ
- strouhanka
- pepř, sůl
- olej na smažení
Postup:
Nejprve si namočíme ovesné vločky. Malé vločky z Lidlu stačí pouze nepatrně namočit a lze je ihned použít. Na lžíci oleje si osmahneme nakrájenou cibuli a drobně nakrájenou libovou anglickou nebo uzené maso. Uvařenou brokolici si nasekáme na jemno, dáme do misky a přidáme ovesné vločky, zchladlou cibulku s anglickou, vejce, lisovaný česnek, muškátový květ nebo oříšek, sůl, pepř a pokud je potřeba, přidáme trochu strouhanky. Vše dobře promícháme a uděláme menší karbanátky. Obalíme je ve strouhance a smažíme na oleji. Podáváme s bramborami, bramborovou kaší nebo pouze s pečivem.
Brokolici mám ráda,dělám z ní vše možné,ale příště přidám vločky do placiček.
OdpovědětVymazatIvo,měj se hezky
Jitu, brokolice je u nás často a tak musím vymýšlet. Pokaždé se ji snažím udělat trochu jinak.
VymazatIvo, tvůj recept vypadá lákavě. Ty vločky by mne nenapadly. Myslím, že tvoje karbanátky by pozřel můj syn, pro je brokolice nepoživatelná. Těším se na další recepty. Měj se pěkně. Hela
OdpovědětVymazatU nás brokolice je oblíbená u všech mimo staršího vnuka, ten zeleninu nemá rád. :-)
VymazatZdravím Ivo, brokolici moc ráda nemám, ale možná je to proto, že ji neumím dochuztit. Zkusím karbanátky udělat. S ovesnými vločkami je to zajímavé.
OdpovědětVymazatMaruško, já také některá jídla nemusím, ale je jich málo.;-))
VymazatZdravé jídlo a navíc moc pěkně vypadá, Ivi. Tohle ovšem asi zkoušet nebudu, protože bych to musela sníst sama. I když, se slaninou by byly karbanátky jedlé i pro kluky. ;)
OdpovědětVymazatHani, jídla která nejí Mirek nevařím, je jich naštěstí málo. :-)
OdpovědětVymazat