21 února 2010

Bramborový závin


Rozpis:
  • 400 g vařených brambor
  • 200 g krupice
  • 100 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • 1 lžička majoránky
Náplň:
  • 150 g uzeného masa
  • 100 g sýra
  • 80 g pórku
  • 50 g papriky (nejlépe červené)
  • 1,5 lžičky grilovacího koření
  • 1 vejce
  • sůl
  • sezamové semínko na posypání

Postup:
Nejprve si připravíme náplň. Vařené uzené (pečené kuřecí nebo vepřové) maso nakrájíme na drobné kostičky a stejně si nakrájíme tvrdý sýr a papriku. Pórek nakrájíme na kolečka. Všechny tyto ingredience dáme do misky, přidáme rozšlehané vejce, grilovací koření, promícháme a podle chuti dosolíme. Vychladlé uvařené brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku, krupici, vejce, sůl, majoránku a zaděláme těsto jako na bramborové knedlíky. Množství mouky můžeme zmenšit - záleží na druhu brambor a velikosti vejce. Na pečícím papíru nebo folii si vyválíme plát asi 35 x 22 cm. Náplň vložíme doprostřed a těsto přes něj přehneme. Můžeme také udělat roládu. Konce dobře umačkáme, aby nevytékala šťáva při pečení. Pomocí papíru opatrně přendáme roládu na plech (spojem dolů) vyložený pomaštěným pečícím papírem. Na plechu potřeme závin plnotučnou nebo dijónskou hořčicí a posypeme sezamem. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 35 minut. Podáváme se zeleninou nebo zeleninovým salátem a můžeme i s kečupem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání