20 února 2010

Bílkový dort


Rozpis:
  • 6 bílků
  • 150 g cukru krupice
  • 60 g polohrubé mouky
  • 80 g mletých ořechů
  • 20 g solamylu
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva
  • citrónová kůra
  • špetka soli
Krém:
  • 2 tučné tvarohy ve vaničce
  • 1 plechovka svařeného Salka
  • želatinový ztužovač za studena

Postup:

Bílky se špetkou soli ušleháme do polotuha, přidáme cukr a ušleháme do husta. Smícháme mouku, ořechy, škrob, citrónovou kůru, prášek do pečiva a vmícháme do ušlehaných bílků. Dáme do vymazané a vysypané dortové formy (28 cm), pečeme při teplotě 160°C. Mírně vychladlý piškot přendáme na mřížku a necháme vychladnout. Na krém si ušleháme 2 tučné tvarohy, zašleháme obsah 1 plechovky svařeného vychladlého salka. Ztužovač (Dr Oetkera) si připravíme podle návodu na sáčku a postupně do něho zamícháme našlehaný tvaroh se salkem. Vychladlý piškot dáme zpět do dortové formy a navrch dáme krém. Dáme ztuhnout do lednice. Povrch a případně strany zdobíme šlehačkou, ještě můžeme různě dozdobit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání