- 6 bílků
- 150 g cukru krupice
- 60 g polohrubé mouky
- 80 g mletých ořechů
- 20 g solamylu
- 1/4 lžičky prášku do pečiva
- citrónová kůra
- špetka soli
Krém:
- 2 tučné tvarohy ve vaničce
- 1 plechovka svařeného Salka
- želatinový ztužovač za studena
Postup:
Bílky se špetkou soli ušleháme do polotuha, přidáme cukr a ušleháme do husta. Smícháme mouku, ořechy, škrob, citrónovou kůru, prášek do pečiva a vmícháme do ušlehaných bílků. Dáme do vymazané a vysypané dortové formy (28 cm), pečeme při teplotě 160°C. Mírně vychladlý piškot přendáme na mřížku a necháme vychladnout. Na krém si ušleháme 2 tučné tvarohy, zašleháme obsah 1 plechovky svařeného vychladlého salka. Ztužovač (Dr Oetkera) si připravíme podle návodu na sáčku a postupně do něho zamícháme našlehaný tvaroh se salkem. Vychladlý piškot dáme zpět do dortové formy a navrch dáme krém. Dáme ztuhnout do lednice. Povrch a případně strany zdobíme šlehačkou, ještě můžeme různě dozdobit.
Žádné komentáře:
Okomentovat