05 února 2010

Bílkové řezy 2.


Rozpis:
  • 6 bílků (asi 180 g)
  • 150 g cukru krupice
  • 80 g mletých ořechů
  • 60 g polohrubé mouky
  • 20 g škrobu
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva
  • citronová kůra
  • špetka soli

Krém:
  • 400 ml šlehačky
  • 100 g svařeného Salka
  • ztužovač šlehačky

Postup:
Bílky šleháme se špetkou soli do polohusta, přidáme cukr a ušleháme dohusta. Ořechy, mouku , škrob, citronovou kůru a prášek do pečiva spolu zamícháme a vmícháme do ušlehaných bílků s cukrem. Těsto rozprostřeme na pečící papír mírně potřený olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 10 - 12 minut. Šlehačku ušleháme se ztužovačem a nakonec vešleháme Salko. Vychladlý plát rozřízneme podélně na 3 pruhy, promažeme krémem a natřeme i na povrchu. Nahoře můžeme postrouhat ztuhlou čokoládovou polevou. Tento piškot můžeme také upéct v dortové nebo bábovkové formě a pouze třeba polít čokoládou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání