09 ledna 2010

Ovocný koláč

Rozpis:
  • 500 g polohrubé mouky

    50 g tuku
  • 5 lžic cukru
  • 300 ml mléka
  • 1/2 kostky droždí
  • 2 žloutky
  • 1 lžička soli

Drobenka:
  • 150 g hrubé mouky
  • 70 g cukru
  • 70 g másla
Čerstvé, mražené nebo kompotované ovoce.

Postup:
Z uvedených ingrediencí vypracujeme řidší těsto. Rozprostřeme na vymazaný hluboký plech /pekáč/. Necháme chvíli kynout. Na těsto dáme ovoce, posypeme podle potřeby cukrem. Navrch dáme žmolenku. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...