Rozpis:
- chlebíčková veka
- vejce
- mléko
- strouhanka
- povidla, džem, paštiková náplň
- olej na smažení
Paštiková náplň:
- 100 g játrové paštiky
- 30 g cibule
- 30 g papriky
Postup:
Paštiku rozetřeme a přimícháme do ní drobně nakrájenou papriku a cibuli. Náplní potřeme plátek chlebíčkové veky (asi 1/2 cm) a druhým plátkem přiklopíme. Veku také můžeme potírat povidly nebo džemem. Podle množství plněných plátků veky si připravíme vejce a strouhanku. Vždy počítáme na jedno vejce 2 lžíce mléka - rozšlehat, plátky veky namáčíme do vajec a obalujeme ve strouhance. V rozpáleném oleji zprudka smažíme. Název tohoto receptu jsem převzala od své babičky, která nám tuto námi oblíbenou pochoutku dělala.
Můžeme připravovat také v topinkovači.
Žádné komentáře:
Okomentovat