05 ledna 2010

Chudí rytíři

Rozpis:
  • chlebíčková veka
  • vejce
  • mléko
  • strouhanka
  • povidla, džem, paštiková náplň
  • olej na smažení
Paštiková náplň:
  • 100 g játrové paštiky
  • 30 g cibule
  • 30 g papriky
Postup:
Paštiku rozetřeme a přimícháme do ní drobně nakrájenou papriku a cibuli. Náplní potřeme plátek chlebíčkové veky (asi 1/2 cm) a druhým plátkem přiklopíme. Veku také můžeme potírat povidly nebo džemem. Podle množství plněných plátků veky si připravíme vejce a strouhanku. Vždy počítáme na jedno vejce 2 lžíce mléka - rozšlehat, plátky veky namáčíme do vajec a obalujeme ve strouhance. V rozpáleném oleji zprudka smažíme. Název tohoto receptu jsem převzala od své babičky, která nám tuto námi oblíbenou pochoutku dělala.
Můžeme připravovat také v topinkovači.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání