Rozpis:
- 600 g hovězího masa
- 2 cibule
- 5 lžic oleje
- pepř, sůl, majoránka
- 1 lžička mleté papriky
- 2 kuličky nového koření
- mletý kmín, 1 bobkový list
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 100 g slaniny
- 200 g kysaného zelí
- 150 g žampionů
Postup:
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Přidáme česnek a všechno koření majoránky a vydusíme. Přidáme hladkou mouku, osmahneme, zalijeme vývarem nebo vodou a dusíme. Ke konci varu přidáme majoránku a dochutíme. Kysané zelí podusíme na slanině, přidáme sterilované žampiony nebo kyselé houbičky a tuto směs vložíme do hotového guláše. Podáváme s pečivem nebo s knedlíky. Tento guláš je dobrý po "pijatice".
Žádné komentáře:
Okomentovat