06 prosince 2009

Valašský guláš

Rozpis:
  • 600 g hovězího masa
  • 2 cibule
  • 5 lžic oleje
  • pepř, sůl, majoránka
  • 1 lžička mleté papriky
  • 2 kuličky nového koření
  • mletý kmín, 1 bobkový list
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 100 g slaniny
  • 200 g kysaného zelí
  • 150 g žampionů

Postup:
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Přidáme česnek a všechno koření majoránky a vydusíme. Přidáme hladkou mouku, osmahneme, zalijeme vývarem nebo vodou a dusíme. Ke konci varu přidáme majoránku a dochutíme. Kysané zelí podusíme na slanině, přidáme sterilované žampiony nebo kyselé houbičky a tuto směs vložíme do hotového guláše. Podáváme s pečivem nebo s knedlíky. Tento guláš je dobrý po "pijatice".

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání