04 prosince 2009

Kedlubnové zelí

Rozpis:
  • 600 g kedluben
  • 1 střední cibule
  • 2 lžíce sádla nebo oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • voda, ocet, kmín
  • cukr, sůl

Postup:
Očištěné kedlubny nakrájíme na malé tenké nudličky nebo nastrouháme na velkých okách struhadla. Zalijeme asi 150 ml teplé vody, osolíme, okmínujeme a vaříme do poloměkka. Na tuku si zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme zarovnanou lžíci hladké mouky a necháme trochu zrůžovět. Takto připravenou jíšku přidáme do poloměkkých kedluben. Dovaříme do měkka, dochutíme cukrem, octem a jestli je potřeba ještě dosolíme. Necháme asi 5 minut odležet a podáváme ke knedlíkům a masu, podobně jako zelí hlávkové a nebo kysané.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání