19 prosince 2009

Ořechové laskonky



Rozpis:
  • 6 bílků
  • 330 g cukru krupice
  • 170 g mletých ořechů
  • 100 g moučkového cukru

Postup:
Bílky s krupicovým cukrem šleháme nad párou do tuhé pěny /asi 15 minut/, odstavíme a necháme trochu vychladnout. Ořechy smícháme s moučkovým cukrem a lehce přimícháme do sněhu. Pečící papír na plechu mírně potřeme olejem. Na polovinu plechu položíme šablonu a stěrkou vnášíme hmotu opatrně do každého oválku. Uhladíme a setřeme přebytečné těsto. Formičku pomalu z jedné strany nadzvedáváme, aby laskonky postupně odpadávaly. Stejně uděláme i druhou polovinu plechu. Vložíme do trouby vyhřáté na 120°C a zapékáme 15 minut, až laskonky naběhnou. Potom snížíme teplotu na 80 °C a necháme dosoušet při pootevřených dvířkách trouby asi 15 minut. Upečené laskonky opatrně odloupneme a pokud nejsou ještě zcela suché, necháme ještě chvíli dosušit. Vychladlé slepujeme krémem a můžeme zdobit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání