03 prosince 2009

Bramborové špunty ve strouhance



Rozpis:
  • 450 g strouhaných brambor
  • 250 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • 30 g másla
  • 50 g strouhanky
  • máslo na omaštění
  • cukr moučku na posypání

Postup:
Nejprve si dáme do většího kastrolu máslo a na něm opražíme strouhanku do zlatova. Dáme na stranu. Z brambor, mouky nebo dětské krupičky, vejce a soli vypracujeme těsto. Uděláme váleček v průměru asi 3 cm a z něho krájíme kousky /špunty/. Dáme do vroucí vody a vaříme asi 5minut. Ihned po vytažení z vody a okapání
obalujeme ve strouhance. Z tohoto množství je 24 ks špuntů. Na talíři posypeme cukrem a polijeme přepuštěným máslem.
Podáváme s kompotem.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání