Rozpis:
- 750 g vepřové plece
- 2 cibule
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička kaparů
- 1 lžička sladké papriky
- 100 ml šlehačky
- 2 lžíce sterilovaného hrášku
- 1 kyselá okurka
- 2 vejce vařená natvrdo
- sůl, pepř
Postup:
Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme plec nakrájenou na kostky a orestujeme. Přidáme sůl, pepř, papriku a krátce osmahneme. Podlijeme vodou a v papiňáku vaříme, asi po 25 minutách zkusíme, jestli je maso měkké. Měkké maso vyjmeme a základ omáčky přendáme do pánve. V malém množství vody rozšleháme mouku, zahustíme omáčku a asi 10 minut povaříme. Přidáme maso, okurku nakrájenou na kostičky, lžičku sekaných kaparů, hrášek, šlehačku a necháme prohřát. Nakonec vmícháme vejce nakrájené na kostičky a podáváme s knedlíky nebo rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat