18 listopadu 2009

Vepřové ragú

Rozpis:
  • 750 g vepřové plece
  • 2 cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička kaparů
  • 1 lžička sladké papriky
  • 100 ml šlehačky
  • 2 lžíce sterilovaného hrášku
  • 1 kyselá okurka
  • 2 vejce vařená natvrdo
  • sůl, pepř

Postup:
Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme plec nakrájenou na kostky a orestujeme. Přidáme sůl, pepř, papriku a krátce osmahneme. Podlijeme vodou a v papiňáku vaříme, asi po 25 minutách zkusíme, jestli je maso měkké. Měkké maso vyjmeme a základ omáčky přendáme do pánve. V malém množství vody rozšleháme mouku, zahustíme omáčku a asi 10 minut povaříme. Přidáme maso, okurku nakrájenou na kostičky, lžičku sekaných kaparů, hrášek, šlehačku a necháme prohřát. Nakonec vmícháme vejce nakrájené na kostičky a podáváme s knedlíky nebo rýží.






Žádné komentáře:

Okomentovat

Briošky s čokoládou

  Rozpis: 500 g hladké mouky 80 g cukru krupice 80 g másla 2 vejce 250 ml vlažného mléka 20 g droždí 3/4 lžičky soli 80 g Čokofloků žloutek ...