17 listopadu 2009

Brabantové dortíčky


Rozpis:
  • 400 g hladké mouky
  • 140 g cukru
  • 140 g mletých ořechů
  • 200 g hery
  • 1 vejce
  • 1 lžíce kakaa
  • citronová kůra

Krém:
  • 2 celá vejce
  • 100 g cukru
  • 100g másla

Postup:
Zaděláme hladké těsto a necháme v chladnu odležet. Vyválíme placku asi 2 - 3 mm a vykrajujeme tvary.Pečeme v mírně vyhřáté troubě a vychladlé slepujeme krémem. Na krém ušleháme nad párou vejce s cukrem a vychladlé zašleháme do másla. Dochutíme rumem, ořechy, nebo kakaem podle chuti. Povrch potíráme cukrovou nebo čokoládovou polevou a zdobíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Briošky s čokoládou

  Rozpis: 500 g hladké mouky 80 g cukru krupice 80 g másla 2 vejce 250 ml vlažného mléka 20 g droždí 3/4 lžičky soli 80 g Čokofloků žloutek ...