17 listopadu 2009

Brabantové dortíčky


Rozpis:
  • 400 g hladké mouky
  • 140 g cukru
  • 140 g mletých ořechů
  • 200 g hery
  • 1 vejce
  • 1 lžíce kakaa
  • citronová kůra

Krém:
  • 2 celá vejce
  • 100 g cukru
  • 100g másla

Postup:
Zaděláme hladké těsto a necháme v chladnu odležet. Vyválíme placku asi 2 - 3 mm a vykrajujeme tvary.Pečeme v mírně vyhřáté troubě a vychladlé slepujeme krémem. Na krém ušleháme nad párou vejce s cukrem a vychladlé zašleháme do másla. Dochutíme rumem, ořechy, nebo kakaem podle chuti. Povrch potíráme cukrovou nebo čokoládovou polevou a zdobíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...